Ilyen a tökéletes mell – a dél-koreai minisztérium szerint

A női mellek a test olyan részei, amelyek a legtöbb figyelmet és törődést kapják – írja a dél-koreai egészségügyi minisztérium, mely hivatalos közleményben vázolja, milyenek az igazán szép mellek.

A koreai egészségügyi minisztérium leírását és egészen konkrét egyenletét már közzé tették a twitteren Dél-Koreában, ahol máris nagy port kavart. A koreaiak jelenleg ezrével osztják a bejegyzést, de magyarázat arra, hogy miért is adták ki a közleményt, egyelőre nincs. De nézzük, mit írnak a tökéletes mellekről Koreában.

mell3

A női mellek az életet jelentik a gyermekeknek, szeretetet és ragaszkodást a férjnek, és esztétikai értéket magának a nőnek. A női mellek a második nemi jellegként ismertek, és büszkeséget hordoznak.

Függetlenül az időtől és a kultúrától, nincs nő, aki ne szeretne szép melleket. Természetesen a mellek különböznek a fajtól, testalkattól, életkortól függően, így nehéz eldönteni, hogy milyen a szép mell. Modern nézőpontból a szép mellek legyenek mérsékelten érzékiek és rugalmasak, az alakjuk legyen kúp. A koreai mell akkor szép, ha mindkét oldalon 250 köbcenti.

Az ideális mellek elölről nézve a két mellbimbó és a szegycsont alatti résszel egyenlő oldalú háromszöget zárnak be. Oldalról nézve a mellbimbóknak a váll és a könyök közötti magaságban kell elhelyezkedniük. Számokban fogalmazva ideális esetben 18-20 centi kell legyen a kulcscsont és a mellbimbó között, 20-22 centi a szegycsont és a mellbimbó között, 18-22 centi a két mellbimbó között, továbbá 5-7 centi a bimbótól a mell aljáig. A bimbóudvar sugara nem haladhatja meg a 4 centimétert. A mellbimbóknak kissé előre kell állniuk, és világos piros színűeknek kell lenniük.

mell01

Hogy a minisztérium miért tartja ilyen fontosnak az egészséges mellek külsejének standardizálását, nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy Dél-Korea az egyik olyan ország, ahol a legtöbb plasztikai beavatkozást végzik. A tökéletes külső elengedhetetlen része a társadalmi sikernek.

 

(Visited 26 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez