Megmenekült az égő gépről, aztán nyert egymillió dollárt

Mindenki áldottnak érezte magát, amiért megmenekült a múlt héten kigyulladt Emirates-gépről. De valaki közülük duplán volt szerencsés – egy héten belül.

Jól álltak a csillagok a 62 éves Mohammad Basheer Abdul Khadarnak az elmúlt napokban. Ő volt az egyik utas az Emirates EK521-es Indiából indult járatán, amelyik kigyulladt leszálláskor a dubaji nemzetközi reptéren. Alig egy héttel később a Dubajban dolgozó indiai férfit újabb szerencse érte: 1 millió dollárt nyert egy sorjeggyel.

A szelvényt a dubaji reptéren vette, az ottani vámmentes bolt játékán kihúzott nyeremény pedig kész csoda számára: havonta ugyanis 617 ezer forintnak megfelelő dirhamot keres, ami ott nem számít jó fizetésnek. Ráadásul a fia kórházi számlái is szép summát emésztettek fel: a gyerek születése után leesett és megbénult – írja a Gulf News.

De Khadar azt állítja: az igazán nagy győzelem az volt, hogy épségben kikerült a lángoló gépből. Ami szerencsére mindenkinek sikerült, a balesetnek egy halottja volt: egy tűzoltó.

“37 éve dolgozom Dubajban, a hazámnak érzem. Egyszerű életet élek, és most, hogy itt az ideje nyugdíjba mennem, azt hiszem, Isten második életet adott, amikor túléltem a balesetet. De meg is áldott ezzel a pénzzel, amit csupa jóra fordíthatok” – mondta az indiai férfi. .

Azt tervezi, hogy visszatér a hazájába, és humanitárius munkát vállal – a nélkülöző gyerekeket segíti Keralában, India tengerparti déli államában. Nem akarja jótékonysági alapítványnak adni a nyereményét, és vállalkozást sem szeretne indítani belőle. Meg akarja keresni azokat, akiknek tényleg szükségük van a pénzre, és nekik akar adni belőle. Ő is szegény volt, tudja, min mennek át, akik tényleg azok. De mindenekelőtt meg akarja osztani a jó híreket a családjával.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez