Boston, Párizs, Brüsszel – a harmadik merényletet élte túl egy 19 éves mormon

A fiatal mormon misszionárius súlyosan megsebesült kedden, a brüsszeli reptéri támadásban. De túlélte. Úgy, ahogy a bostoni robbantást és a párizsi merényleteket is.

Összesen kilenc amerikai van a reptéren megsebesült 90 ember között, az egyikük a 19 éves Mason Wells. Rajta kívül két kollégája, illetve az amerikai légierők egy tisztje és annak öt családtagja került kórházba az amerikai állampolgárok közül a reptéri merényletek után tegnap reggel Brüsszelben.

A terroristák valószínűleg a fekete kesztyűjükben elrejtett detonátorral hozták működésbe a bőröndökbe rejtett bombákat. Ezek szögeket tartalmaztak, és így a lehető legszörnyűbb pusztítást végezték. A fiatal misszionáriust is repeszdarabok sebesítették meg, és égési sebekkel is kezelik.

brü

“Ez már a harmadik támadás, amit a fiam túlélt” – mondta Mason édesapja az ABC televíziónak. “Veszélyes világban élünk, nem mindenki jó és szeretetteljes.”

Chad Wells arról számolt be a riporternek, hogy a fiával mindössze egy háztömbnyire voltak a maratoni futóverseny célvonalától, amikor Bostonban felrobbant a Tsarnaev-fivérek hátizsákjába rejtett bomba. A feleségére, a fiú édesanyjára vártak, aki részt vett a versenyen. A robbanás hulláma őket is meglökte, az apa a szállodába vitte a családot, és azt kérte, hogy ne mozduljanak ki. ‘Mason nagyon nyugodt és összeszedett volt” – mondta édesanyja az ABC-nek.

A tizenéves misszionárius a tavaly novemberi párizsi merényletsorozat idején éppen a francia fővárosban volt. “Rendkívül közel” az egyik robbantás helyszínéhez, a bőre meg is égett – meséli az édesanya.  És hozzáteszi: Isten áldása, hogy él még. Arról is beszélt, hogy mindig arra kérte a fiát: folyamatosan tartsa a szemét a környezetén, legyen nagyon óvatos utazás közben, és folyton figyelje a körülötte lévő embereket.

De vannak esetek, amikor ez sem segít. A kedd reggeli ilyen volt. Egy szemtanú szerint a robbanás olyan nagy erejű volt, hogy az áldozatokat feldobta a levegőbe, ahonnét már darabokra tépve hullottak vissza. A reptéri 14 áldozat között volt egy férfi is, aki kisbabát tartott a karjában.

Mason két barátjával és misszionáriustársával most egy belga kórházban fekszik. Azt mondta a szüleinek, hogy valószínűleg teljesen fel fog majd épülni.

Fotó: Facebook. Balra Mason Wells, jobbra szintén megsérült kollégája, Joseph Empey

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez