Brüsszel: áldozatok és történetek

Miközben Brüsszel és a világ a tegnapi terrortámadások áldozatait gyászolja, egymás után derül ki, hogy kik voltak ők.

Brüsszel nemzetközi város: a világ sok pontjáról haltak meg emberek a kedd reggeli rettenetben. A 230 sérült között is ugyanúgy vannak külföldiek, mint belgák.

A 36 éves perui Adelma Tapia Ruiz halálát erősítették meg elsőként a belga hatóságok. A fiatal nő, aki Brüsszelben élt, belga férje rokonait vitte ki a reptérre. A férfi is ott volt, ő az egyik sebesült. A házaspár négyéves ikrei azért úszták meg a merényletet, mert röviddel a robbantás előtt kimentek játszani. Az édesapjuk éppen utánuk ment, amikor a rettenet történt – mondta egy interjúban a nő fivére újságíróknak.

A férfi azt írta Facebook-oldalán, hogy “ez a mai tragédia elérte a mi családunk ajtaját is. Nővérem, Adelma Tapia meghalt a terrortámadásban, nem élte túl ezt a dzsihadista támadást, amit mi soha nem fogunk megérteni.”

A reptéren megsebesültek között legkevesebb nyolc francia állampolgár is volt, valamint három olasz, két brit, két kolumbiai és egy ecuadori – írja a brit Guardian.

A metróban elkövetett merénylet után a legrosszabbtól tartanak a brit David Dixon családtagjai és barátai. A férfi kedden reggel munkába indult, és azóta nem adott életjelt magáról. Valószínűleg éppen a földalattin volt a Maelbeek állomáson elkövetett robbantás pillanatában. Élettársának nővére, Marie Sutcliffe azt mondja: a tegnapi napot a húga azzal töltötte, hogy végigjárta a brüsszeli kórházakat, de hiába. A BBC rádiónak nyilatkozva hozzátette: csak várnak és várnak, és ez összetöri a szívüket. Ráadásul tegnap a telefonok sem működtek, a hálózatok túlterheltek voltak, és így még nehezebb volt a várakozás valamilyen életjelre.

A reptéri és a metrón elkövetett merényletek halálos áldozatainak száma 31, de félő, hogy ez nőni fog. Összesen 230-an sebesültek meg a terror reggelén Brüsszelben.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez