Robbantások Brüsszelben – terrortámadás lehet, halottak is vannak

Először a Zaventem reptéren, az American Airlines pultjánál lépett működésbe két robbanószerkezet. Az utasok kimenekültek az épületből. A párizsi Figaro szerint 11-en meghaltak, de ezt még nem erősítették meg. Közben a Maalbeek metróállomáson is robbantás volt, az EU-intézmények közelében. Brüsszelben újra a legmagasabb terrorkészültséget rendelték el.

Több száz rémült utas hagyta el a Zaventem reptéren a terminált a sűrű füstben, amit a robbanások okoztak. A repteret kiürítették, a járatokat felfüggesztették, nem jár a repülőtérre a vonat sem. A Sky News közel-keleti tudósítója, Alex Rossi, aki éppen Tel Avivba repült volna, azt mondta: megrázkódott az épület, azután kezdtek futni kifelé az emberek. Mindenkinek az első gondolata terrortámadás volt, de ezt még senki nem erősítette meg.

A legrissebb hírek szerint legkevesebb 11-en meghaltak és sokan megsebesültek. Az RTBFA televízió szrint eszméletlen emberek és sebesültek hevernek a földön. A belga Het Laatste Nieuws jelentése szerint további bombákat találtak a reptéren. A belga hírügynökség szerint a robbantások előtt lövések és arab kiáltások hallatszottak.

A robbantásokat alig négy nappal azután követték el, hogy a belga rendőrök elfogták a novemberi párizsi merényletek fő szervezőjét, Salah Abdeslamot. A reptér után robbantás volt a metró egyik állomásán is, a Maalbeeken, alig néhány méterre a Gare de Bruxelles-Schuman vasútállomástól, EU-intézmények közelében. Onnét 15 halottról érkezett hír. Az összes metróvonalat lezárták Brüsszelben, ahol újból a legmagasabb terrorkészültség van érvényben.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez