Kiderült, mekkora kártérítést követel Melania Trump a múltját ért vádakért

A Daily Mailtől és egy amerikai bloggertől összesen 150 millió dollárt követel a republikánus elnökjelölt felesége azért, mert prostitúcióval vádolták meg. Az érintettek közben már visszavonták a cikket és a posztot.

Azt, hogy be fogja perelni a Daily Mailt, már korábban közölte Melania Trump. Most kiderült az is, hogy mennyit követel, amiért – mint ügyvédje, Charles Harder mondja – 100 százalékig hamis állításokkal hatalmas kárt okoztak mind személyes, mind szakmai hírnevében. Azóta egyébként mind a londoni bulvárlap, mind az amerikai blogger visszavonulót fújt.

De mit is állítottak? Egyebek mellett azt, hogy Mrs. Trump az 1990-es években részmunkaidőben escortként férfiak szórakoztatását vállalta, és korábban találkozott mostani férjével, mint azt állítják. Ez utóbbi azért lehet lényeges, mert kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a Szlovéniából érkezett Melania Trump milyen jogcímen tartózkodott akkor az Egyesült Államokban.

A most 46 éves Melania a 90-es években ment Amerikába, hogy modellként dolgozzon. 2005-ben házasodott össze  az ingatlanmogul Donald Trumppal.

A Daily Mail netes oldalán megjelent cikk egy szlovén magazin, a Suzy állítását vette át, miszerint a modellügynökség, amelynek dolgozott, lányok közvetítésével is foglalkozott tehetős ügyfeleknek. Idézte Bojan Pozar ugyancsak szlovén újságírót is, aki életrajzot írt Melania Trumpról, és abban azt közölte, hogy 1995-ben meztelen képekhez pózolt, és már abban az évben találkozott Donald Trumppal – vagyis három évvel korábban, mint ahogy azt a házaspár állítja. A szlovén modell ügyvédei szerint csak 1996-ban költözött az Egyesült Államokba.

A beperelt blogger, Webster Tarpley szerint az asszony olyannyira fél attól, hogy nyilvánossá válik a múltja, egyes régi kliensei kitálalhatnak, hogy valóságos idegösszeroppanást kapott.

A Daily Mail csütörtöki helyreigazításában arról esik szó, hogy a lap nem sugallta, hogy igazak volnának a szexmunkás múltról szóló állítások, csak azt írta, hogy azok, még ha hamisak is, befolyással lehetnek az amerikai elnökválasztási kampányra – írja a BBC.

Fotó: EPA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez