Két hét után bezárt az üveghíd Kínában – zuhanás 300 méter magasból?

Augusztus 22-én nyitották meg az üveghidat, mely a nagy kínai kanyont szeli át a levegőben Hunan tartományban. Egy izraeli építesz tervezte és azonnal óriási siker lett.

Naponta 8 ezer turista mehet át az üveghídon, de ennek több mint a tízszerese jelentkezett. Sokan reklamáltak, hiszen csakis ezért utaztak ide messze földről. Erre kezdtek több embert felengedni az üveghídra, de megijedtek: mi lesz, ha 300 méter magasról a mélybe zuhannak a lelkes turisták?

A megnyitó alkalmából még nagykalapáccsal ütögették a híd üvegtalapzatát, hogy bebizonyítsák: nincs mitől félni! De aztán visszaemlékeztek arra, hogy egy másik üveghidat be kellett zárni, mert vészesen repedezni kezdett – emlékeztetett a The Guardian.

Kínában a minőség-ellenőrzés még hagy kívánnivalót maga után. Ezért aztán a tulaj úgy döntött: lezárják a hidat. A hivatalos indok karbantartás. Mikor nyit ki újra? Senki sem tudja. Pedig sokan akarnak végigmenni a 430 méter hosszú, hat méter széles üveghídon Hunan tartományban. Sokan már be is fizettek rá. Ők most hoppon maradtak. A cél most az, hogy október elsejére, a nemzeti ünnepre újra megnyissák az üveghidat. Ez ugyanis igen kedvelt turistaszezon Kínában, ahol nagyon sokan szeretnének akár az életüket is kockára téve átmenni az üveghídon 300 méterrel a föld felett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez