Na végre – megszületett a fejkendős emodzsi

Egy Németországban élő szaúdi lány úgy érezte: nem jó neki, hogy nincs olyan hangulatjel, amelyik olyan, mint ő. Vagyis fejkendőt hord.

Gondolt hát egyet, és meg is írta ezt a Unicode Konzorciumnak, ami nem más, mint az új emodzsik fejlesztéséért felelős non-profit szervezet. Igen, ilyen is van. És ő ezt tudta.

A 15 éves Rayouf ötlete megragadta az alapító Alexis Ohanian figyelmét. Ha elfogadják a lány rajzait, akkor az általa tervezett hangulatjelek jövőre kijönnek. A tini egyébként nem csak arra vágyik, hogy ön-azonos jelekkel tudathassa, éppen sírni van-e kedve, vagy nevetni. Ennél többre tör. Azt mondja, a képviselet nagyon fontos, ha az ember lánya a tech-világban akar előrejutni. Így ha az Unicode támogatja, ahogy ígéri, már sínen van. Emodzsit mindenki használ, nemde?

A piaci résre is kiváló érzékkel tapintott rá a Németországban élő szaúdi lány. “Olyan sok muzulmán nő van a világon, aki fejkendőt hord. Apróságnak tűnhet, de egészen más érzés, ha önmagadat látod, miközben a billentyűzetet nyomkodod.”

Az emodzsi-sor végleges verziója várhatóan novemberre készül el. Miközben a való világban egyre több helyen folyik vita arról, hogy elfogadható-e a kendő-, pláne a fátyolviselet, vagy tiltsák be Európában az asszimiláció gátjaként, a kendős emodzsik jövőre bevehetik a közösségi oldalakat.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez