Ahány ház, annyi luxus

Ha luxusra és luxusutazásra vágyik, jól gondolja meg, hová is indul. A luxus ugyanis nem mindenhol jelenti ugyanazt. Erről a sokszínűségről beszélt Kiss Róbert Richárd turisztikai szakíró a Petőfi TV műsorában.

Minden évben elkészítik a világ legdrágább városainak listáját. Ezen ma is előkelőhelyet foglal el Moszkva. Az orosz főváros két luxusáruháza a GUM és a CUM. Az utóbbiban már 750.000 forintnyi rubelért is kaphatunk egy sapka-sál együttest.

A hatalmas összegek persze nem tántorítják el a bámészkodókat, viszont ennek az eladók nem örülnek. Az állandó kérdezősködést elkerülendő, sok helyen kiírják a legalacsonyabb árakat, például: 300.000 forint. Az igazán gazdagoknak pedig VIP-részleget különítenek el, ahol szolgálatkészen és nagyvonalúan körbeugrálják őket.

Másoknak viszont egész más jelenti a luxust – hangsúlyozta Kiss Róbert Richárd. Kubában például a pótkerék számított nagy kincsnek pár évvel ezelőtt. Afrika szegényebb részein pedig még ma is nagy dolog, ha nem kell naponta hosszú kilométereket gyalogolni az ivóvízért.

Kép: pexels

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez