A hegyek között hagyták sérült társukat, hogy elérjék a repülőjüket

A szibériai Krasznojarszk majdnem 4.200 kilométerre fekszik Moszkvától. A légi közlekedés napi szintű a két város között, a jó 4 és fél órás útra már 47.000 forintért kaphatunk jegyet. Könnyedén lemondana erről az összegről, hogy segítsen bajba jutott társán?

Moszkvai turisták nemmel válaszoltak a kérdésre – derül ki a RIA Novosztyi állami orosz hírügynökség ma reggeli beszámolójából. Igaz, nem tudjuk, pontosan mennyit is költöttek repülőjegyükre.

A krasznojarszki Jergaki természetvédelmi park hegyei között túráztak öten, amikor egyikük megsérült. A többiek nem az ő segítéségre, hanem inkább moszkvai járatukhoz siettek.

A magára hagyott harmincéves férfi az édesanyját hívta fel, aki természetesen azonnal értesítette a mentőket. A helyszínen szalagszakadást állapítottak meg a krasznojarszki rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai.

A hír közlésén kívül az illetékesek határozottan hangsúlyozták, vigyázzanak egymásra az utazók és hogy ne csak az ismerősöket, rokonokat, de a közeli mentőszolgálatokat is értesítsék hollétükről.

Kép: pexels

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez