Hihetetlen futurisztikus hotelt tervezett egy ukrán építész az Alpokba

Vad szirttel körülölelt, drámai üvegfelülettel ellátott szállodát álmodott az Alpokba egy Dubajban dolgozó ukrán építész. Helikopter leszállóhelyet is tervezett hozzá – a hotel ugyanis csak a levegőből közelíthető meg.

Az épület simán lehetne a gonoszok búvóhelye egy James Bond-filmben – írja a brit Telegraph. A tervezőjét, Andrii Rozhkót a fenséges hegyvidék ihlette meg. A hotel híven tükrözi is ezt éles szögeivel, hegycsúcsokra emlékeztető három dimenziós üvegfelületeivel. “Szeretem, ahogy a magas csúcsok egymáshoz kapcsolódnak, megpróbáltam ezt a formát visszaadni” – magyarázza.

386030423

A terv szerint állandóan változna az épület külseje, a fény és az árnyék játéka nyomán. Attól függően, hogyan hull rá éppen a Nap sugara. A hotelbe az egyetlen út a levegőben vezetne: ezért helikopter-leszállót is tervezett hozzá az ukrán építész. Akinek egyébként nem ez az egyetlen ötlete, amelyet az Alpok ihlettek. Álmodott egy villát is oda, ez sem kevésbé futurisztikus a szállodánál.

villa

 

Hogy megvalósulnak-e ezek az elképzelések, az még a jövő zenéje. Ha igen, akkor tovább nő a különleges hegyvidéki épületek sora. Korábban például Olaszországban épült sziklára egy ötcsillagos hotel, a Il San Pietro di Positano, amely a Nápolyi-öbölre néz, Amalfi partjaira. Kaliforniában pedig a Big Sur partszakaszon egy szikla fölé függesztették a Post Ranch Inn-t, üvegfalú hálószobájával.

kalifornia

Az idén pedig egy üvegpadlós éttermet terveztek egy kanyon fölé, sziklába vájva  Mexikóban, amely az ország második legnagyobb vízesésére, a Basaseachicra néz.

mexiko

Tavaly adták át az idén elhunyt iraki-brit építész, Zaha Hadid által megálmodott Messner Mountain Museum Corones-t. Ez az utolsó tagja annak a hat, hegytetőre épült múzeumból álló láncnak, amelynek kurátora az olasz alpinista, Reinhold Messner.

zaha-hadid

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez