Cukros tervek Mauritiuson

Szaktudást is, részvényeket is kapnak Mauritius cukoriparban foglalkoztatott munkavállalói, miközben felhagynak a melasz eladásával a késztermék javára. Terveiket jelentésben foglalták össze.

Mauritius édesíti meg Európa életét – a helyi exportadatok arról árulkodnak, hogy az elsődleges piaca a szigetországban megtermelt cukornak az Európai Unió.  Új jelentést készítettek a mauritiusi gazdaságról, benne a cukortermelési kvóták feloldásáról. A beszámolót részletező sajtóközlemény szerint az úgynevezett Fairtrade (becsületesen, nem rabszolgamunkával, nem gyerekekkel végeztetett árutermelés) cukor mennyiségét 22 ezer tonnáról 40 ezer tonnára növelik egy év leforgása alatt.

Az alapanyagot megtermelők számára új részvényeken keresztül nagyobb érdekeltséget akarnak teremteni Mauritiuson. A cukortermeléssel foglalkozó munkavállalók számára koncentráltabb képzési programokat akarnak indítani, mivel ez is egy eszköze lehet a teljesítmények javításának. Az akár cukoripari nagyhatalommá váló afrikai szigetország tervei között szerepel, hogy megszünteti a melasz exportját, de növeli a helyi hozzáadott értéket. Tervezik, hogy végrehajtó bizottságot szerveznek közigazgatási államtitkári felügyelet mellett az élelmiszerbiztonság javítására, továbbá dolgoznak a kisebb költségű termelés megszervezésén is. Első helyre került a cukoriparban is a megújuló energia mind nagyobb arányú igénybe vétele.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez