Öngyilkos robbantás és golyózápor egy szomáliai szállodában

Több halálos áldozata van annak a támadásnak, melyet reggel követtek el egy szálloda ellen Szomália fővárosában, Mogadishuban.

Először egy autóba rejtett pokolgép robbant a szálloda előtt, aztán egy fegyveres nyitott tüzet a Dayah hotelben, ahol a rendőrség szerint több parlamenti képviselő is időzött a támadás idején. Egyes források 7 halottról számolnak be, a rendőrök legkevesebb 13-ról beszéltek, de hozzátették, hogy még ennél magasabb is lehet az áldozatok száma. Az iszlamista al-Shabab terrorszervezet azt közölte, hogy a tagjai voltak az elkövetők.

Szemtanúk szerint a támadók egy robbanószerrel megrakott járművet röpítettek a levegőbe, a robbanással nyitottak utat maguknak a szállodához. Röviddel később egy másik autó is felrobbant, több bámészkodót megölt és megsebesített.

A támadás után a rendőrök mentették az embereket a szállodából. Még most is folyik a művelet, az áldozatok pontos számáról később adnak információt. A Dayah hotel alig egy kilométerre van a szomáliai elnöki palotától és népszerű találkozóhelye a politikusoknak, köztük a parlamenti képviselőknek. A kelet-afrikai országban rövidesen elnökválasztást tartanak, az államfő személyéről a képviselők döntenek.

Fotó: Daily Sabah

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez