Kaszkadőrnek születtem – beszélgetős est Piroch Gáborral

A kulturális és ismeretterjesztő missziót is fel vállaló Magyar Hollywood Tanács izgalmas beszélgetős estet tartott Budapesten, a Normafa Otthonban. A Bokor Balázs vezette szervezet vendége a világhírű kaszkadőr, Piroch Gábor volt.

Piroch Gábor tizenhat évesen kapta első kaszkadőrmunkáját és pályafutása alatt több mint negyven országban, több száz filmben szerepelt kaszkadőrként, volt dublőre számos világsztárnak. Az impozáns listán 350 film szerepel Woody Allennel, James Cameronnal, Steven Spielberggel, John Hustonnal, Guillermo del Toróval, Michael Grossmannal, Herendi Gáborral, Gábor Pállal és sok más rendezővel.

Pindroch Gábor és Bokor Balázs
Pindroch Gábor és Bokor Balázs

Cselgáncsozott, (említette, hogy nagyon sok kaszkadőr kerül ki az öttusázók közül) és 1978-ban egy amerikai koprodukciós film, a Kilencedik alakzat budapesti forgatásán szerepelt először kaszkadőrként. A ’80-as évek közepétől kezdett Amerikában dolgozni, például a Titanic forgatásán is. Az utóbbi években már szakértőként szerepel a forgatásokon, így a többi közt Herendi Gábor hamarosan bemutatásra kerülő Kincsem című filmjéén.

piroch-gabor-2

Jelölték a kaszkadőrök Oscar-díjának tartott Taurus díjra a Szabadság, szerelem című filmeben nyújtott alakításáért.
Kérdésekre válaszolva elmesélte, hogy a nyolcvanas években hogy nézett ki egy napja, amikor itthon volt, és csak kondíciójának megtartására ügyelt. A Rác-fürdőben kezdett, majd felfutott a Gellérthegyre. Utána a lovarda következett, majd este a tornaterem. Időnként belefért a cross-motorozás és hétvégenként a Sportuszoda is.

dscf0088

Az est jó hangulatához Szűcs Antal Gábor és Gál Péter Latin varázs duójának vérpezsdítő számai is hozzájárultak.

a-latin-varazs-duo

A közönség soraiban olyan ismert személyiségek is megjelentek, mint Benkő László az Omega zenekarból, Mathiász Gábor, a Hungarikum Szövetség alelnöke, Mátsik György, a kaliforniai Amerikai Magyar Napló tulajdonos-főszerkesztője, Kovalik József filmrendező és Tanka László, a Panoráma Világklub elnöke.

benko-laszlobokor-balazs-es-szucs-antal-gabor

dscf0050

 

 

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez