A zsidó hitre áttért Ivanka Trump elítélte az antiszemita fenyegetéseket Amerikában

11 amerikai városban kaptak fenyegető üzenetet a zsidó vallási intézmények az Egyesült Államokban. Olyan nagyvárosok is voltak közöttük, mint Chicago, Houston vagy Cleveland.

Az FBI kiürítette mind a 11 zsidó vallási intézményt, de semmi sem történt. Miért nem ítéli el Trump elnök ezeket az antiszemita fenyegetéseket? – kérdezte Twitteren Chelsea Clinton, akinek édesapja nyolc évig az USA elnöke volt, és édesanyja sikertelenül próbálta meg őt követni a Fehér Házba. Donald Trump lánya, Ivanka Twitter-üzenetben szólította fel az amerikaiakat: védjék meg a vallási intézményeket! Amerika alapelve a vallásszabadság és a vallási tolerancia – hangsúlyozta Trump elnök lánya.

Ivanka Trump 27 éves korában áttért a zsidó vallásra, amikor férjhez ment Jared Kushnerhez. Férje ortodox zsidó családból származik, nagyapja a holokauszt túlélőjeként érkezett az Egyesült Államokba. Ivanka Trump egyébként jó barátságban van Chelsea Clintonnal, akinek férje szintén zsidó vallású. Az Egyesült Államokban él a világ legnagyobb zsidó közössége. Netanjahu izraeli miniszterelnök Donald Trump egyik legelső vendége volt a Fehér Házban.

Trump választási győzelme óta megszaporodtak a fenyegetések a zsidó intézmények ellen az USA-ban, de atrocitások nem voltak. Trump szóvivője többször elítélte az antiszemita fenyegetőzést, és most a First Daughter, az elnök zsidó hitre áttért lánya is a vallási intézmények megvédésére szólította fel Amerikát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez