Londoni merénylet: kétgyermekes anyukát gyászol Galicia

Egy 43 éves spanyol nő is életét vesztette a szerdai terrortámadásban. Betanzóban és Londonban is megemlékeznek az édesanyáról.

A Spanyolország észak-nyugati régiójában fekvő kisváros, a galiciai Betanzo saját halottjaként gyászolja Aysha Fradét, a 43 éves spanyol-ciprusi édesanyát, aki a szerdai londoni merénylet egyik halálos áldozata. A tanárnőként dolgozó Aysha éppen munkájából tartott hazafelé, amikor megtörtént a tragédia. A londoni parlamenthez közel van ugyanis a nyelviskola, ahol tanított és a Westminster hídon sétált, amikor a merénylő felhajtott a járdára és elgázolta a járókelőket.

Két kislányt és a férjét hagyta maga után. A ciprusi apától és galiciai anyától származó nő sok időt töltött a spanyol kisvárosban, két idősebb nővére ugyanis ott működtet nyelviskolát. Az ismerősök közül többen megdöbbenve értesültek a hírről, és együttérzésükről biztosították a családtagokat. A moncloai kormányhivatalokban ma délben egyperces csenddel emlékeznek meg a terrortámadás áldozatairól – számolt be róla a The Local spanyol kiadása.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez