Szerepcsere: ilyen lenne, ha a nők zaklatnák a férfiakat – videó

Szerepcserés videóval próbálja felhívni a figyelmet a nőkkel szembeni szexuális zaklatásokra egy izraeli csapat.

A keretet az izraeli hadsereg, az IDF adja. Egy férfi titkárt felül pucéron vár női felettese az irodájában, egy másik magasrangú női tiszt pedig direkt egy katona nadrágjára borítja a kávéját, hogy aztán ő maga törölhesse le a foltot. Meg akartuk mutatni a férfiaknak, milyen az, amikor őket zaklatják – mondja az ynet.news-nak a videó egyik készítője. 

A szexuális utalásokkal tömött videót pénteken posztolták, pillanatok alatt negyedmillióan nézték meg a Facebookon. Csaknem 3 ezer megosztást is kapott. A közösségi oldalról azóta már levették, ám a YouTube-on még elérhető. Onnét linkeltük ide mi is, amikor már 60 ezer megtekintésnél járt.

A szatirikus alkotást a BooBachka csapata jegyzi: ők a Cameri Színházban adnak elő kabarét és főleg női kérdésekkel foglalkoznak: a paródia eszközeivel állnak ki a nőkért. Egyikük, Ashkenazi Levine arról beszél, hogy az ötletet maga a társadalom adta, amelyben mindennapos a zaklatás és a nők nagyon frusztráló helyzetben vannak. “Az apám és a bátyám ezt nem is értik. Nem tudják, hogy minden nap ér ilyesmi az utcán. Ezért határoztuk el, hogy megmutatjuk nekik, milyen is ez.”

Azért a hadseregbe helyezték a cselekményt, mert szerintük az a modellje annak a hímsoviniszta társadalomnak, amelyben élnek. Mindazonáltal a videóval nem az IDF-et (Izraeli Védelmi Erők), hanem a jelenséget akarják bírálni. Amely a hadseregben is mindennapos.

A férfiak gyakran kérdezik, hogy mi a baj? Hisz ők csak bókolnak a nőknek. Ha ez fordítva lenne, vagyis a nők bókolnának nekik, ők ennek csak örülnének. Ebben a videóban megnézhetik, tényleg ezt tennék-e.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez