Elég volt – legyen alkoholtilalom a gépeken és a reptereken

10 millió, főként fapados turista özönli el minden évben a Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigeteket. A részeg turisták olykor már a gépen gondot okoznak: egymásnak esnek. Rendszeresek a verekedések vagy épp a személyzet elleni támadások. De vannak, akik szexuális aktusra vállalkoznak a nyilvánosság előtt. Ezt elégelte meg a helyi önkormányzat, mely be kívánja tiltani az alkoholt mind az érkező gépeken, mind pedig a repülőtereken.

Csakhogy ehhez Madrid és Brüsszel engedélye is kell. A turizmus pedig Spanyolország egyik legfőbb jövedelemforrása. A spanyolok jelenleg a harmadik helyen állnak Franciaország és az USA mögött a turistákért vívott versenyben. Minthogy a vetélytársak a Földközi-tenger környékén biztonsági problémákkal küzdenek elsősorban az iszlamista terrorizmus miatt, a spanyolok hatalmas nyomás alá kerültek.

Nemcsak a Baleár-szigeteknek (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, Cabrera) van elegük a részegeskedő fapados turistákból, de Barcelona városának is. A legutóbbi felmérés kimutatta: a város polgárai elsősorban nem az iszlamista merényletektől vagy a migránsoktól tartanak, hanem a részegeskedő fapados turistáktól, akik többnyire az Európai Unióból érkeznek.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez