A sivatagnál is szárazabb lehet a katari vébé

Nem lehet majd alkoholhoz jutni Katarban a stadionokban és környékükön a 2022-es foci világbajnokságon – közölték a szervezők. A FIFA állítólag nem örül.

De az utcákon vagy más nyilvános helyeken sem lehet majd italt venni vagy fogyasztani, csak “bizonyos helyeken, messze a nyilvános helyektől” – írja a Gulf Businness az illetékes hivatalnokokra hivatkozva. Hogy ezek pontosan milyen helyek lesznek, arról nem esett szó.

Ma Katarban csak a külön jogosítvánnyal rendelkező szállodákban szolgálnak fel szeszt, és a polgároknak engedély kell ahhoz is, hogy otthon igyanak – csak ezzel a papírral vásárolhatnak az ország egyetlen legális italboltjában.

Néhányan azonban aggódnak, hisz a katari törvény, amely bünteti a nyilvános ivászatot és részegséget, összeütközésbe kerülhet a FIFA hagyományos követelményeivel. Tavalyelőtt például, a brazíliai világbajnokságon a vendéglátóknak engedélyezniük kellett az alkohol eladását a stadionokban, jóllehet korábban a brazil hatóságok betiltották ezt.

Hogy miért is támaszt ilyen követelményeket a FIFA? Mert mindegyik tornának van egy szponzora a fő gyártók közül, és a nemzetközi szövetség ebből komoly bevételre tesz szert – írja az Egyesült Arab Emírségekben jegyzett lap. A FIFA-val még nem egyeztettek a katariak, de az illetékesek azt mondják: a helyi törvény lesz a döntő. Szerintük a szurkolói zónákba sem kell szesz – lelkes és családias hangulatot lehet enélkül is teremteni.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez