Botrány Svájcban: a zsidó vendégek zuhanyozzanak úszás előtt

“A zsidó vendégek legyenek szívesek tusolni úszás előtt és után. Ha ezt nem tennék, akkor kénytelenek leszünk őket eltiltani az uszoda használatától!” Ez az angol nyelvű felirat fogadta a vendégeket egy kis svájci szállodában Arosa városában.

A L’Aparthaus Paradies hotelnek sok ortodox zsidó vendége van – írja a The Times of Israel. Sok ortodox zsidó jár ide Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és magából Izraelből is. Őket a hotelben nemcsak az uszodában, de a szobájukban is megkülönböztetik: a kóser ételekkel kapcsolatban emlékeztetik őket arra, hogy a hűtőszekrény csak bizonyos napszakokban áll a rendelkezésükre. Egy zsidó vendég feltette a feliratokat egy közösségi oldalra Izraelben, ahol hatalmas felháborodást váltott ki az ügy. Tzipi Hotovely külügyminiszter-helyettes bocsánatkérést követel Svájctól a megkülönböztetés miatt.

Forrás: Twitter
Forrás: Twitter

A svájci lapok természetesen megszólaltatták a hotel főnökasszonyát is. Ő elmondta: évek óta sok zsidó vendégük van. Néhányan közülük nem tusolnak, mielőtt a szálloda vizébe merülnének és ezt pár vendég kifogásolta. “Ezért tettem ki a feliratot. Naív voltam. Természetesen semmilyen antiszemita szándékom nem volt. A feliratokat különben már levettük” – nyilatkozta a kis hotel főnökasszonya.

A Simon Wiesenthal központ, amely szigorúan vizsgálja az antiszemita jelenségeket a világon és különösen Európában, azt követeli a svájci kormánytól, hogy vonja vissza a szálloda működési engedélyét. A svájci kormány nyilatkozatban fejtette ki az álláspontját, elítélve mindenfajta antiszemitizmust. Utasították Svájc izraeli nagykövetét, hogy ismertesse ezt a bocsánatkérő nyilatkozatot Izrael kormányával. Svájc megítélése az izraeli közvélemény egy részének szemében meglehetősen kétes, mert a svájci bankok elég kétértelmű magatartást tanúsítottak azoknak a zsidóknak a vagyonával kapcsolatban, akiket a nácik megöltek a holokauszt idején.

Fotó: Arosa / Kosher Hotels

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Kovács László

    Mondja meg valaki,hogy mi köze van a zsidó vagyonnak a mosdáshoz? Lehel hogy keverik a pénz mosást a zuhanyzással?

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez