Újabb szörnyű haláleset sokkolja Indiát

Ezúttal egy 2. osztályos kisfút öltek meg a saját iskolájában, miután szexuálisan bántalmazták.

Az ország még nem tért magához abból a döbbenetből, amit az ismert újságírónő, Gauri Lankesh hidegvérű meggyilkolása okozott, de már újabb rettenet rázta meg Indiát. A főváros környékének egyik nemzetközi iskolájában öltek meg pénteken reggel egy hétéves kisfiút.

A bűntény a gurgáoni Ryan International School egyik vécéjében történt. A gyereket az édesapja a nővérével együtt tette ki az iskolánál. Még mielőtt a tanítás elkezdődött volna, a vérző kisfiút a mosdó mellett mászva találták meg. Röviddel később meghalt.

Állítólag az iskolabusz kísérője vágta el a torkát, miután megpróbálta megerőszakolni. Három másik gyerek vette észre a férfit a mosdóban, amikor át akartak öltözni az iskolai egyenruhájukba. A biztonsági kamerák felvételei alátámasztották a gyanút, később az iskolai alkalmazott is beismerő vallomást tett – közölte a rendőrség.

A férfit a hírek szerint korábban már menesztették egy alig 5 kilométerrel távolabb lévő iskolából, ahol “szexuális ragadozóként”  viselkedett – tudta meg az AFP hírügynökség. Annak az esetnek mindazonáltal nincs nyoma a rendőrségi jegyzőkönyvekben.

Péntek óta nap mint nap feldühödött szülők százai tüntetnek az iskola előtt. Annyira mérgesek, hogy többször a rendőröknek kellett visszafogniuk őket: vasárnap egy közeli italboltot is felgyújtottak. Közben a hétéves kisfiú szülei az indiai központi nyomozóiroda vizsgálatát követelik. Azt mondják, nem biztosak benne, hogy az igazi tettes került rendőrkézre.

Fotó: tüntető szülők az iskola előtt / AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez