Gyors nyugtatóval kísérleteznek, hogy ne kelljen lelőni a látogatók miatt az állatkertek lakóit

Megölték a gorillát, aki egy hároméves kisfiút körbevonszolt ketrecében. A gyerek a rácsokat feszegette, és közben beesett az árokba, ahol az óriási majom megragadta Cincinnati városának állatkertjében. A 17 éves és 180 kilós óriási majom megragadta a kisfiút, és elkezdte körbevonszolni. A hároméves gyerek a torka szakadtából üvöltött a félelemtől és a fájdalomtól. Az állatkert őrei lelőtték a Harambe névre hallgató gorillát. Cincinnati állatkertjében még 11 hasonló óriási majom található.

Le kellett lőnünk a gorillát, mert a gyerek élete veszélybe került – hangsúlyozta az amerikai állatkert igazgatója. Körülbelül tíz perccel azután dördült el a végzetes lövés, hogy a gyerek beesett a majom ketrecébe. Azért nem használtak nyugtató lövedéket, mert az csak lassan hat. Közben a gorilla akár végezhetett volna a hároméves kisfiúval. Az állatkert igazgatója hangsúlyozta: a gyerek maga kereste a bajt, amikor a rácsokat feszegette. A kisfiút azonnal kórházba szállítottak Cincinnatiben. Az orvosok szerint a sérülések súlyosak, de a gyerek élete nincsen veszélyben.

Az előző hétvégén hasonló tragédia történt egy másik állatkertben. Chile fővárosában egy 20 éves fiatalember Jézus kilátással beugrott az oroszlánok közé. Azok el is kezdték marcangolni, de az őrök ugyanígy, puskalövéssel oldották meg a problémát Santiago de Chilében. A kutatók olyan gyors hatású nyugtatóval kísérleteznek, mely azonnal megbénítják az állatok cselekvőképességét, de nem öli meg őket. Az állatkertben tartott gorillák vagy oroszlánok komoly értéket képviselnek. Az állatkertek igazgatóinak ezért komoly dilemmát jelent, ha arról kell dönteni: kilőjék-e az értékes oroszlánt vagy gorillát. Minthogy mindkét esetben emberélet forgott kockán, ezért az állatkerti gorilla, illetve oroszlán idő előtt végezte be pályafutását Cincinattiben és Santiago de Chilében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez