Dráma a tengeren: török halászok mentettek ki egy kisbabát – videó

A másfél éves szíriai kisfiú mentőmellényben lebegett a vízen, amikor a halászhajóról megpillantották. A csónak, amelyen utazott, elsüllyedt.

A halászok először azt hitték, hogy nem is él már a kicsi: jéghideg volt a teste, és hab volt a száján. Úgy tűnt, hogy kihűlt, fehér volt a keze és a lába, és az arcának sem volt semmi színe – mondja a kapitány.

A mentőakció a múlt héten volt Kusadasi közelében. Akkor látták meg a halászok a vízen hánykolódó alakokat. 15 embert mentettek ki, köztük egy terhes nőt és a kisfiút, ám ugyanennyien eltűntek, valószínűleg a hullámokba vesztek – írja a Hürriyet Daily.

A kisbabáról időközben kiderült, hogy Muhammad Haszannak hívják, és most az izmiri kórházban ápolják. Amikor kimentették, lefejtették róla a mentőmellényt, fejjel lefelé fordították, hogy távozzon a lenyelt víz a szervezetéből. Masszírozták, aztán nagy, meleg plédbe csavarták, úgy vitték a partra, majd a kórházba. A hajótöröttek már 5 órája voltak a vízben, mikor kimentették őket..

Az idén több mint félmillió migráns érkezett tengeren Görögországba, és a szám napról napra nő, sietnek a menkültek átjutni a tengeren, mielőtt még beköszönt a tél. Egy héttel ezelőtt, hétfőn egyetlen nap alatt 8 ezren érték el a görög  partokat. A héten 25-en vesztek az Égei-tengerbe, többségében gyerekek. A kis Muhammad most megmenekült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez