Világsztárok, akik a szegénységből küzdötték fel magukat a sikerlistákig

Mi a közös J.K. Rowling, Oprah Winfrey és Jennifer Lopez életében azon kívül, hogy mindannyian sikeresek, gazdagok és világszerte ismertek? Az, hogy korábban megtapasztalták: milyen az, amikor semmijük sincsen.

Ma világsztárok, korábban azonban a hétköznapi megélhetés is problémát jelentett nekik. Van, akinek a szülei kerültek nehéz helyzetbe, van, aki a börtönt is megjárta. Ma azonban a pénz miatt már biztosan nem kell aggódniuk, hiszen sok millió dollár pihen a bankszámlájukon. 5 híresség, aki a szegénységből küzdötte fel magát a sikerlistákra.

000star2

Oprah Winfrey

Ma dollármilliárdos, médiabirodalma van, a legnagyobb hírességek legfőbb bizalmasa, akit nemcsak Amerika-szerte, de a Föld számos országában ismernek. Gyerekként azonban olyan családban nőtt fel, ahol a családtagoknak a mindennapi betevőért kellett küzdeniük. Ruhára sem volt pénzük, így a kis Oprah krumpliszsákokokat hordott egy időben. A nehéz gyerekkor alatt még a szexuális zaklatással és egy tinédzserkori terhességgel is szembe kellett néznie. A kiutat az jelentette, amikor apjával Tennesseebe költözött, onnantól kezdett el egyenesbe kerülni az élete.

000star6

J.K. Rowling

Mielőtt berobbant volna a Harry Potterrel, az írónő egyedülálló anyukaként nevelte kisfiát és a sárga csekkeket sem tudta kifizetni. A válás után munkanélkülivé vált, kéziratait sorra elutasították a kiadók, kudarcai miatt értéktelennek érezte magát. Egyedül a hajléktalanságtól sikerült megmenekülnie, de a mai napig élénken él benne, hogy milyen a nagyon szegény emberek élete. „Nem felejtettem el, milyen érzés amiatt aggódni, hogy be tudom-e fizetni a csekkeket. Az, hogy többet nem kell erre gondolnom, a lehető legnagyobb luxus a világon” – fogalmazott egy posztban a weboldalán a sikeres írónő.
000star5

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York sztárja a New York-i Roosevelt-szigeten nőtt fel és már fiatal korától színészkedett a testvéreivel. Az így keresett pénz a családi kasszába ment, de még ez sem volt elég a hétköznapok kiadásaira. „Emlékszem, milyen szegénynek lenni. Nem lehetett letagadni. Néha nem volt áram. Nem voltak karácsonyok, születésnapok és vagy a behajtók jöttek, vagy a telefontársaság hívott, hogy kikapcsolják a szolgáltatást” – mondta a ma már milliomos színésznő a New York Times-nak adott interjújában.

000star7

Mark Wahlberg

A hollywoodi karrier nem indult éppen zökkenőmentesen Mark Wahlberg életében sem: rendezetlen családi körülményei miatt gyerek- és tinédzseréveit többnyire az utcán töltötte, drogokkal kereskedett, egy ideig még a sitten is ült, mert bűnösnek találták egy gyilkossági kísérletben. „Ahogy elkezdtem a bűnözők életét élni, egy hang mindig azt mondta nekem, hogy ennek a vége a börtön lesz. Három fivérem már ült. A nővérem pedig annyiszor volt börtönben, hogy már nem is tudnám megszámolni. Végül én is oda kerültem, összezárva olyan srácokkal, akikre mindig is hasonlítani akartam. Aztán amikor ott voltam és olyan voltam, mint ők, rájöttem, hogy nem is ez, amire vágytam” – fogalmazott a Daily Mail riporterének sötét múltjáról a színész.

000star8

Jennifer Lopez

J.Lo Bronxban nőtt fel. Mielőtt felfedezték volna, neki is kemény korszakot kellett túlélnie. Miután otthagyta a főiskolát, hogy énekesi karrierjére koncentráljon, egy időre hajléktalan lett. Táncstúdiókban húzta meg magát, a tulajdonosok jóindulatán múlt, hogy az éjszakát az utcán kell-e töltenie. „Most, hogy visszagondolok erre az időszakra és belegondolok, hogy ezt csináltam 18 évesen és valamelyik gyerekem 18 évesen erre kényszerülne… szívrohamot kapnék tőle” – nyilatkozott az Extrának a kezdetekről Jennifer Lopez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez