Pénzért vettek jogosítványt a sztárok Franciaországban

2-10 ezer eurót fizettek egy jogosítványért futballisták, színészek és énekesek, akiknek nem volt sem kedvük sem idejük arra, hogy az autós vizsgával bajlódjanak. 258-an jutottak ily módon jogosítványhoz Franciaországban.

2-10 ezer eurót fizettek egy jogosítványért futballisták, színészek és énekesek, akiknek nem volt sem kedvük sem idejük arra, hogy az autós vizsgával bajlódjanak. 258-an jutottak ily módon jogosítványhoz Franciaországban. A legismertebb név Samir Nasri. A Manchester City támadó középpályása francia válogatott is volt.

A francia hatóságok letartóztatták az autós iskola vezetőjét és a rendőr prefektúra három munkatársát, akik pénzért árulták a jogosítványt. Az autós iskola vezetője egyébként egy Franciaországban jól ismert énekesnő férje. Másfél évig tartott a jogosítványok vásárlása. Legalábbis ezt tárta fel a vizsgálat. Rossz nyelvek szerint köztudott volt, hogy pénzért lehet jogosítványt venni. Csak meg kell találni a megfelelő autós iskolát, amelyiknek jó a kapcsolata a hatóságokkal.

A kínos eset kapcsán felvetődött az az eretnek gondolat is, hogy meg kellene vizsgálni: vajon a sztárok és a gazdag fiatalok csakugyan letették-e az autós vizsgát vagy pedig helyette néhány ezer eurót perkáltak le a megfelelő helyen. De vajon az ilyen jogosítványok tulajdonosai hogy tudnak vezetni?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez