Mobilotthonok kispénzű városi fiataloknak

A modern városi élet kihívásaira adnak alternatívát azok az otthonok, amelyek kis méretüknek és kompakt kialakításuknak köszönhetően a jövő lakhatási irányzatává válhatnak.

Európa-szerte és a tengerentúlon is problémát jelent, hogy kevés a fiatalok számára is megfizethető ingatlanok száma, mind az eladó lakásokat, mind az albérleteket illetően. A kihívásra több építészeti cég is reagált olyan koncepciókkal, amelyek helytakarékosak, alapanyagukat tekintve kímélik a környezetet, felépítésüket illetően pedig mobilak.

A Studio Bark az üresen álló raktárakat és gyárépületeket hasznosítja oly módon, hogy azokban hoz létre mobilotthonokat. A farostlemezből összerakott hálófülkékben mindenkinek van saját privát tere, míg a konyhát és a fürdőhelyiségeket közösen használják.

Egy másik cég futószalagon gyártja az otthonokat: a dán Fiction Factiory legújabb terméke, a Wikkelhouse nem más, mint egy különleges technológiával készülő, 24 rétegű kartonból gyártott konstrukció, amelynek elemeit összerakva egy modern mobilotthont kap a vásárló.

A KODA szintén kültérre tervez: könnyűszerkezetes épületeiből akár egy külön települést is képes létrehozni, ahol nemcsak lakhatásra, de szolgáltatásokra is van lehetőség – hiszen az ötletgazdák kávézókat, galériákat és akár éttermeket is képesek kialakítani a modulokból.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez