Zéró toleranciát hirdettek a francia hadseregben a szexuális zaklatással szemben

Mint miniszter és nő, nem mondhatok mást a Weinstein botrány után, mint hogy ebben a kérdésben a hadseregben is teljesen következetesen kell eljárni.

Már az elődeim bevezettek egy rendszert 2014-ben: mindenki panaszt tehet, ha bármilyen igazságtalanság vagy zaklatás érte a hadseregben. Minthogy egyre több a nő, ezért a szexuális zaklatás lehetősége is megnövekszik, de nálunk zéró tolerancia van. Előzetesen felkészítjük  az állományt arra, hogy miképp kezelje ezt a problémát. A fegyveres testületeknél ez a felkészülés éppen véget ért. A parancsnokok mindenütt tudják, hogy ebben a kérdésben nincs pardon. Most a polgári személyzet következik a felkészülési kampányban – hangsúlyozta a francia védelmi miniszter, Florence Parly asszony, aki a Le Figarónak nyilatkozott.

Visszajönnek-e a dzsihádharcosok Európába azt követően, hogy az Iszlám Állam összeomlott Irakban és Szíriában? Csak nagyon kevesen tértek vissza eddig. Körülbelül hétszáz olyan francia állampolgár van, aki harcolt az Iszlám Államban. Ennek majdnem a fele nő. Sok a gyerek is, ezek közül a legtöbb már ott született Irakban vagy Szíriában. Nincs általános szabály. Minden esetet egyénileg bírálunk el. Irakban a helyi hatóságok foglalkoznak a dzsihádharcosokkal. Szíriában más a helyzet, mert a kormányzat nincs jelen mindenütt. Ott a Vöröskereszt intézi a gyerekek ügyét. Körülbelül 500 gyerekről van szó, összesen a két országban. A terrorizmus ellenes harc a fő feladata a francia hadseregnek. Ezenkívül nekem, mint miniszternek, gondolnom kell a jövőre is: a húszas és harmincas évek hadseregét most készítjük elő és ez rendkívül érdekes feladat – hangsúlyozta Florence Parly asszony, aki öt hónapja Franciaország hadügyminisztere.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez