Sorry: plédlopással gyanúsítottak meg két NBA-játékost

Az American Airlines kényszerült bocsánatkérésre, miután Szenteste leszállított a gépről két profi kosárlabdajátékost.

Marquis Teague és Trahson Burrell éppen egy meccsre utazott volna Dallasból Dél-Dakotába, de még a felszállás előtt azzal vádolta meg őket egy utaskísérő, hogy plédeket emeltek el az első osztályról. Ezután le is tessékelték őket a fedélzetről. A plédek valóban náluk voltak, de az csak később derült ki, hogy nem ellopták, hanem az utasoktól kapták kölcsön őket.

Mindkét játékos afroamerikai, akárcsak az őket meggyanúsító légiutaskísérő. Az American Airlines vizsgálja az esetet és bocsánatot kért. Annál is inkább, mert a kosarasok edzője rasszista indítékra gyanakszik. A két játékos elsőosztályú jegyet kapott egy későbbi járatra, így odaértek a karácsonyi meccsre, melyet a csapatuk, az NBA alacsonyabb osztályában szereplő  Memphis Hustle meg is nyert.

Az American Airlines számára nem volt túl jó év 2017, többször is az a vád érte a légitársaságot, hogy kettős mércét alkalmaz az utasaival szemben. Októberben egy polgárjogi csoport, az NAACP jelezte, hogy több panasz is futott be hozzájuk afroamerikai utasoktól. A társaság ezért azt ígérte, hogy új képzést szervez 120 ezer alkalmazottjának.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez