New York betiltotta a háziállatok tetoválását

Kizáróan állatorvos jelölhet meg állatokat orvosi és azonosítási célokból.

“Ez egészen egyszerűen állatkínzás” – jelentette ki Andrew Cuomo, New York kormányzója az állatok tetoválásáról és testékszerekkel való ellátásáról, amikor aláírta az azok betiltásáról szóló törvényt. A 120 nap múlva életbe lépő törvény megszegőit 15 napig tartó börtönbüntetéssel lehet sújtani, valamint 250 dolláros pénzbüntetéssel.

A törvénytervezetet benyújtó demokrata képviselő, Linda Rosenthal szerint, míg az emberek saját maguk vállalják a tetoválással és a testékszerek behelyezésével járó fájdalmat, a házi állatoknak nincsen meg erre a lehetőségére. A törvény lehetőséget ad pár kivételre, mint az állatorvosok által alkalmazott jelzésekre orvosi okokból, vagy azonosításra. Ez utóbbinál azonban kizárólag számok és betűk lehetnek a tetoválásos azonosítójelek.

Rosenthal kabinetfőnökének elmondása szerint Pennsylvania volt az első állam, ahol ilyen törvényt hoztak és máig az egyetlen, ahol ilyen törvény van életben. A jogszabályt New Yorkban azután fogadták el, hogy egy brooklyni tetoválóművész megosztotta a közösségi oldalakon a megtetovált kutyájáról készült fényképet. A férfi az állította, hogy akkor készítette a tetoválást, amikor kutyája egy műtét után altatásban volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez