Az amerikai alelnök nem volt hajlandó egy asztalhoz ülni Észak-Korea államfőjével

Mike Pence alelnök képviseli az Egyesült Államokat a téli olimpiai játékokon Dél-Koreában. A pénteki megnyitó előtt díszvacsorát rendeztek, melyen részt vett Észak-Korea államfője is. Ezért Mike Pence lemondta a díszvacsorát.

Észak-Korea rendszeresen atomháborúval fenyegeti az Egyesült Államokat. Közben megérkezett Dél-Koreába a diktátor húga.

Kim Jodzsong a Kim dinasztia első olyan tagja, aki Dél-Korea földjére tette a lábát. A Kim dinasztia 1945 óta uralkodik Észak Koreában. Az államalapító Kim Ir Szen szovjet századosi egyenruhában érkezett hazájába, melyet vaskézzel irányított csaknem ötven éven át. A trónon fia, Kim Dzsongil követte. Halála után jött az unoka, az ifjú diktátor: Kim Dzsongun. Ő 2011 óta vezeti a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszert, mely pénzének nagy részét fegyverkezésre költi.

A téli olimpia alkalmából az ifjú diktátor mosolyoffenzívát folytat. Ezért küldte húgát Dél Koreába. Kim Jodzsong fiatal kora ellenére már a Politikai Bizottság tagja és az agitáció és propaganda legfőbb felelőse Észak-Koreában. Nem ő vezeti Észak Korea küldöttségét hanem az államfő, de hatalma sokkal nagyobb hiszen jóval közelebb áll az első számú vezetőhöz, Kim Dzsongunhoz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez