Járatlan utakon – független világutazók fesztiválja az Utazás kiállításon

Március 3-án és 4-én már 6. alkalommal kerül sor Magyarország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvényére, a Járatlan utakon fesztiválra.

Idén a Hungexpo utazás kiállítás társrendezvénye lesz a fesztivál, melyen a szervezők több mint 20 vetítéses előadást ígérnek. Ezen kívül lesznek a földszinti színpadon is utazós beszámolók népszerű bloggerek előadásában, amelyeket a duma színház vezet fel. Lesz bringaexpo és futóexpo is az utazás kiállításon és mindezeket egyetlen jeggyel lehet meglátogatni.

A Járatlan utakon fesztivál keretében a március 3-4-i hétvégéjén az ország ismert utazói, bloggerei gyűlnek össze, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó közönséggel. Természetesen lesz hely és idő az előadás után kérdezni az előadókat, akiktől hasznos tanácsokat, ötleteket és ihletet kaphatunk. Ahogy a szlogen is mondja: A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.

6_jaratlan feszt logo nagy jpg

Kalandok, történetek, tanácsok és tippek

A fesztivál változatos témákkal lefedi majd az utazás minden spektrumát. Van, aki a világot gyalog, futva, lóval, kerékpárral, kenuval, motorral, Trabanttal, lakókocsival, egyedül vagy gyerekkel járta be. A legkülönlegesebb világjáró idén is a fesztiválon az, aki kerekesszékkel járja a világot.

A 20 előadás mindegyike tematikus: a többi között Camino zarándoklat, klasszikus hátizsákos kalandozások, fapados világjárás, hosszú hétvégére tippek is lesznek. Érintik minden egyéb praktikus aspektusát is az utazásnak: tervezés, repülőjegy foglalási trükkök, szállásfoglalás, fotózáshoz praktikák, ötletek, felelősségteljes turizmus, a fenntartható turizmus, közösségi gazdaság, önkéntesség. Mindehhez ötletekkel is szolgál a fesztivál. Mivel idén az utazás kiállítás társrendezvénye lesz, ahol a fő tematika az aktív turizmus, olyan előadókat hívtak, akik ezt a szegmenst is érintik. Lesz lovas turizmus, maratonok, spa-turizmus, gasztro-turizmus, aktív borturizmus, zarándok turizmus, utazás kutyával, illetve megtudhatjuk, hogy létezik-e akadálymentes turizmus mozgássérülteknek.

Rengeteg érdeklődő volt a tavalyi fesztiválon.
Rengeteg érdeklődő volt a tavalyi fesztiválon.

Beutazni a világot

Öt kontinens rengeteg országa, szigetei, hegyei kultúrái kerülnek idén is terítékre. Lesznek, ázsiai barangolások, afrikai kalandok, valamint Európa ismeretlenebb területeire is elkalauzolják a résztvevőket az utazók. Van, aki extrém módon utazott, van, aki különleges területeket fedezett fel, van, aki minimál pénzzel vágott bele az ismeretlenbe és van, aki önmagát haladta meg. Van, ki éveket élt az adott területen. Idén külön téma lesz Kína, illetve Marokkó – amelyek az idei díszvendégek a Hungexpo eseményén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez