Megérkeztek a pingvinek Egyiptom első síparadicsomába

Fontos utasok fordultak meg a hétvégén Kairó nemzetközi repülőterén. Egy kínai járat fedélzetén futott be Egyiptom történetének első 20 pingvinje.

Mindannyian egy új bevásárlóközpont, a Mall of Egypt lakói lesznek Október 6-a városban, ami Kairó egyik külvárosa. Itt épült fel az új tematikus pláza, falai között sípályákkal.

Eddig azért nem volt pingvin még az állatkertben sem, mert nem tudták összehozni a hideg éghajlatban honos állatokat az ország forró klímájával – nyilatkozta a reptér fő állatorvosa. Aki természetesen megvizsgálta és karanténba helyeztette a jövevényeket.

A Mall of Egyptet a Futaim Csoport építtette, ha teljesen elkészül, ez lesz Afrika és a Közel-Kelet egyik legnagyobb bevásárló központja. Már most otthont ad a többi között a Ski Egyptnek – az ország első sípályájáinak. Jóllehet Egyiptomban korcsolyapálya több is van, ez az új létesítmény az első olyan, ahol minden téli sportot lehet űzni.

640x392_79585_151309

A közösségi médiában már többször felröppent a hír, hogy az első üzleteit egy évvel ezelőtt megnyitott és azóta folyamatosan bővülő hely pingvinekkel is büszkélkedhet. Ez azonban mostanáig kacsa volt.

Forrás, fotó: Egypt Independent

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez