Újra látható Jézus Krisztus sírja Jeruzsálemben

Szerdán reggel újra kinyitott a Szent Sír katedrális, miután az izraeli kormányzat felfüggesztette azokat az intézkedéseket, melyeket a keresztény egyházak sérelmeztek.

Három keresztény egyház: a görög ortodox, az örmény és a katolikus vasárnap úgy döntött, hogy elzárja a Szent Sírt a közönség elől, mert így kíván tiltakozni az izraeli döntések ellen. Jeruzsálemben ugyanis meg akarják adóztatni az egyházakat ingatlanaik és kereskedelmi tevékenységük után. A keresztény egyházak szerint az izraeli döntés célja nem más, mint hogy meggyengítsék a kereszténység jelenlétét Jeruzsálemben.

A Szent Sírt három napja zárták el a nyilvánosság elől. Ez az állapot mindaddig fennmarad, amíg az izraeli hatóságok nem változtatnak a döntésükön – hangsúlyozta akkor a három keresztény egyház, amelyik a Szent Sír felügyeletével van megbízva Jeruzsálemben. Izrael kormánya gyorsan fel is függesztette a sérelmezett döntéseket, mert Netanjahu miniszterelnök hamarosan Washingtonba látogat. Ott pedig az újságírók mindenképp megkérdezték volna: miniszterelnök úr, miért nem látható Jézus Krisztus sírja a Szentföldön?

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez