Indul a pedofil per a Vatikán pénzügyminisztere ellen

Elegendő bizonyíték gyűlt össze George Pell bíboros ellen, hogy bíróság elé állítsuk – közölte kedden egy bírónő Ausztráliában. Négy hétig tartó előzetes vizsgálat ért ezzel véget.

A bírónő a feljelentések felét visszautasította, de így is sok esetről beszélt. Pontos számot nem említett. Pell bíborosnak szerdán meg kell jelennie a bíróság előtt.

Cardinal_George_Pell_in_2012

A Vatikán 76 éves pénzügyminiszterének Ferenc pápa fizetés nélküli szabadságot adott. Pell bíboros, aki korábban Melbourne és Sydney érseke volt, minden vádat tagad. Ferenc pápa zéró toleranciát hirdetett meg a pedofil papok esetében. Nemrég a Vatikánban fogadta  pedofil papok korábbi áldozatait. George Pell bíboros a legmagasabb rangú katolikus pap, akit pedofília vádjával bíróság elé állítanak. A pénzügyminiszter a harmadik számú vezető a Vatikánban. Ferenc pápa azért választotta pénzügyminiszternek az ausztrál érseket, mert az angolszász országokban általában a papok is jobban értenek a pénzügyekhez, mint másutt. A per kimenetelétől függetlenül vatikáni szakértők úgy vélik: George Pell pályafutása véget ért, mert a katolikus állam nem engedhet meg magának ilyen presztízsveszteséget.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez