Nem kell (vagy mégis) mindig útlevél?

Az utóbbi időben elég nehéz helyzetben van a thaiföldi turizmus, pedig ez az ország egyik legnagyobb bevételi forrása. Ennek ellenére olyan hírek reppentek fel, hogy a hatóságok zaklatják a külföldieket. A rendőrség cáfolja a híreket.

Rengeteg külföldi turista nyilatkozott úgy, hogy Bangkok központjában a rendőrség megállítja a turistákat. A Bangkok Post című lap arról számolt be a héten, hogy a rendőrség vizsgálja az ügyet, miután az a média figyelmét is felkeltette. A The Sydney Morning Herald egyik riportere arról írt, hogy egyre több turistát állítanak meg a hatóságok, átkutatják és zaklatják őkrt. A kérdés még a brit nagykövet Mark Kent érdeklődését is felkeltette.

„Találkoztam az idegenforgalmi miniszterrel ma reggel. Sok mindenről beszéltünk, egyebek között a azokról a hírekről, hogy sokakat megállítanak és átkutatnak”- mondta Kent.

Egy thaiföldi blog, a Sticky Boy a következőt írja:

„Pol Lt Gen Prawut Thawornsiri, a Thai rendőrség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a turistáknak nem kell mindig maguknál trataniuk az útlevelüket. Ez a megjegyzés arra a kérdésre volt a válasz, hogy mit szól az utóbbi időkben elterjedt hírekhez, melyekkel olyan sokat foglalkozik a média. A szóvivő kijelentette, hogyha egy külföldinél éppen nincsenek iratok, azokat később is bemutathatja.”

Egy thaiföldi turista így fogalmaz blogján:

„A thaiföldi rendőrfőnök azt mondta, hogy nem kell mindig magunkkal vinni az útlevelünket, de hamar hozzá kell jussunk, ha szükség lenne rá. Ha például Bangkokban vagyunk, elég, ha egy fénymásolat van nálunk a dokumentumról, de ha vidékre megyünk, magunkkal kell vinnünk az eredetit.”

A zaklatási esetekre nincs közvetlen bizonyíték, így nagyon nehéz megítélni, hogy kinek is van igaza.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez