Megtalálták Hasogdzsi maradványait

Mégpedig Szaúd-Arábia isztambuli főkonzuljának a kertjében, eltemetve.

A Sky News riportja szerint a rendszert bíráló szaúdi újságíró testét feldarabolták, arcát felismerhetetlenné tették.

A brit tévécsatorna arról is beszámolt, hogy az október elején elkövetett gyilkosságot már napokkal korábban megtervezték. Erről egyébként Erdogan török elnök beszélt. Az 59 éves újságírót akkor ejtették csapdába, amikor felkereste hazája isztambuli képviseletét, hogy beszerezze a papírokat házasságához.

Erdogan a nyomozás eddigi eredményei alapján arról is beszélt, hogy a főkonzulátus térfigyelő kameráit jó előre üzemképtelenné tették. Mindazonáltal olyan felvételek készültek, melyeken Dzsamál Hasogdzsi ruhájában és szemüvegében lép ki egy szakállas férfi a külképviselet hátsó ajtaján – adta hírül a képekkel együtt a CNN.

Vagyis hasonmást használtak, hogy elfedjék a gyilkosságot. Továbbra sem világos azonban, hogy miért kellett az újságírónak meghalnia. A hivatalos verzió az Szaúd-Arábiában, hogy a 15 tagú kommandó azt a parancsot kapta: hozza haza az újságírót! “A dolgok elfajultak, és eközben halt meg Dzsamál Hasogdzsi” – ez a hivatalos változat, mely nem ad magyarázatot a miértre. A szaúdi királyi család belső ügyeit jól ismerők szerint Dzsamál Hasogdzsi  ajánlatot kapott Mohamed bin Szalman hercegtől: legyen a tanácsadója. Ezt visszautasította. Emiatt a trónörökös dührohamot kapott és elrendelte a likvidálását.

Más magyarázat szerint Dzsamál Hasogdzsi túlságosan közel állt a másik Mohamedhez, vagyis az előző trónörökös, Mohamed bin Najef embere lett volna. Szaúd-Arábia egykori belügyminisztere igen jó kapcsolatokat tartott fenn a CIA-vel, éppúgy, mint Dzsamál Hasogdzsi. Ez is zavarhatta Szaúd-Arábia trónörökösét.

A török elnök a felelősök kiadatását követeli, hogy török földön vonhassák őket felelősségre.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez