Az egész környék megtanulta a jelnyelvet, hogy meglepjen egy fiút (videó)

Muharrem reggel a húgával együtt indult otthonról, mint mindig. De a nap nem olyan lett, mint máskor. Muharrem siket. Ezen a reggelen mindenki, akivel csak találkozott, jeleléssel köszöntötte.

Több hétig készült a környék a meglepetésre. Órákat vettek jelelésből, és összebeszéltek egymással, kamerákat helyeztek készenlétbe mindenhol, ahol Muharrem szokásos reggeli útján elhaladt: a kávézóban, a piacon, a taxiban. Felvettek mindent: azt is, amikor egy téren tucatnyi idegen felfedte, hogy igenis, összeesküvés történt. Azért, hogy örömöt szerezzenek a fiúnak.

Jóllehet a videó reklámcélokat (is) szolgál, a Samsung Türkiye hirdeti benne új videótelefonos szolgáltatását hallássérülteknek, az üzenet messze túlmutat egy jól sikerült, megható marketing stratégián. Oké, a nagy cégek gyakran manipulálják az érzelmeinket a saját érdekükben, és nem nehéz egy jó adag cinizmussal nézni ezeket a próbálkozásokat. De itt másról is szó van. A videó megmutatja, milyen könnyen tehetjük könnyebbé egy másik ember életét. Vagy legalább az életének egy reggelét. A brit Telegraph szerint egy hónapig taníttatta egy reklámiroda a jelelésre az isztambuliakat, miközben a hirdetést tervezte. A videó hamar virális lett: a múlt héten jött ki, és már csaknem 8 millióan láttuk. Mert reményteli üzenete van: a határok ember és ember között lerombolhatóak.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez