Lemondott az amerikai hadügyminiszter

Jim Mattis tábornok nem értett egyet Trump elnöknek azzal a döntésével, hogy kivonják az amerikai csapatokat Szíriából. Trump azzal indokolta meg a csapatkivonást, hogy legyőzték az Iszlám Államot.

Ezzel legközelebbi szövetségesei sem értenek egyet: Izraelben, Nagy-Britanniában és Franciaországban is bírálták az amerikai csapatok kivonását. Üdvözölte viszont azt Putyin orosz elnök.

Szíriában az USA által kiképzett és felfegyverzett kurd milícia csapdába került: Erdogan török elnök éppúgy a vesztükre tör, mind Aszad, aki nyerésre áll a nyolcadik éve tartó polgárháborúban.

Jim Mattis hadügyminiszter távozását már október óta rebesgették Washingtonban. Most Trump jelentette be Twitteren. A tengerészgyalogos tábornokból lett hadügyminiszter nem mondott köszönetet az együttműködésért Donald Trumpnak. Körhinta forog Washingtonban, amióta Trump az elnök. A 72 éves elnök feltétlen lojalitást vár el a munkatársaitól és ezt kevesen viselik el, hiszen Trump meglehetősen gyakran változtatja a nézeteit. Jim Mattis hadügyminiszter februárban távozik, Trumpnak addig van ideje, hogy megtalálja utódát a Pentagon élére Washingtonban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez