Fizetnek, ha utazik: ezek az országok tárt karokkal várják a turistákat a vírus után

Van, ahol ingyen éjszakát ígérnek egy szállodában, máshol a repülőjegy árát állják, ha odautazik valaki.

A nemzetközi turizmus rendesen megsínyli a koronavírus-járvány időszakát, de már készülnek a nyitásra Európában és a tengerentúlon is. Néhány ország nagylelkű ajánlatokkal próbálja visszacsalogatni a turistákat. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat. Ide biztosan megéri majd elutazni, ha elmúlik a járvány veszély.

1. Szicília

seaside-898919_1920

Az európai országok közül Olaszországot érintette talán legérzékenyebben a járvány, a turizmus ugyanis teljesen leállt a korlátozások miatt. A nemzetközi sajtóban ráadásul folyamatosan közvetítettek az északi tartományokban uralkodó tragikus helyzetről, a negatív hírek miatt pedig a turisták egy része biztosan elkerüli idén Olaszországot. Szicília bevételeinek nagy részét a turizmusból szerzi, ezért mindent megtesz, hogy visszacsalogassa a turistákat. A sziget hivatalos weboldalán közölték, hogy a repülőjegyek árának felét kifizetik az utazóknak, és egy ingyenes éjszakát is állnak. Olaszországban néhány múzeum ingyenesen lesz majd látogatható, és a történelmi nevezetességek egy részénél is elengedik a belépők árát.

2. Mexikó

cancun-1228131_1920

Ha két főre foglalnak a hotelben, egy éjszakát ingyen tölthetnek el az utazók a mexikói Cancúnban, ami türkiz vizeivel és fehér homokos tengerpartjával az egyik legkedveltebb karibi célpont volt az utóbbi években. A koronavírus miatt viszont ők is attól tartanak, hogy elbúcsúzhatnak a GDP jelentős részét adó bevételektől, így egyes cégek a repülőjegyek árát is állják a turistáknak, ha oda utaznak.

3. Bulgária

bulgaria-3757545_1920

A főleg brit turistákra alapozó turisztikai szektor már készül a szezonra Bulgáriában is. A Naposparton ingyenes nyugágyakkal és asztalokkal várják a turistákat, melyekért korábban fizetniük kellett az oda látogatóknak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez