POSTABÉLYEGET KAPOTT a 100 éves SZERENCSI CSOKOLÁDÉ

Az idén száz éves szerencsi csokoládégyártás jubileumi születésnapja alkalmából a Magyar Posta különleges, a gyár egyik ikonikus édességét varázsolta bélyeggé. A különleges macskanyelv alakú alapmodell mellett rendhagyóan csokoládé illatú, kisív formában, amely hat darab bélyegképet tartalmaz is meg lehet majd vásárolni. A csokoládégyártással egyidős, száz esztendős Szerencsi Férfikórus színvonalas műsort adott, igazi ünnepi hangulatot teremtve az eseményen.

Az átadó ünnepségen Szerencsen július 13-án Takács István, a Bon-Bon Kft. ügyvezetője köszöntötte megjelenteket, majd beszédben elmondta: mérföldkő a 100 esztendő, a gyárban készült termékeket hazánkban és külföldön is elismerik, szeretik. A Szerencsi Bon-Bon Kft. elsődleges célja hogy a szerencsi édesség receptjeit, munkafogásait átadják az utókornak. Mindeközben bővült a termékkínálat is diabetikus édességekkel, cukormentes termékekkel, amikre szintén nagy igény van.


Koncz Zsófia miniszterhelyettes elmondta, a hazai vállalkozások adják a gazdaság gerincét. Egy tradicionális magyar cég egy életérzést tud kiadni magából, a szerencsi csokoládé több generációt tekintve is fontos üzenetet hordoz. A szerencsi manufaktúra nagyon fontos szerepet tölt be a város életében, kormányzati támogatással egy új telephelyet sikerült kialakítania, ezzel a szerencsi csokoládégyártás ismét gyári környezetbe került.

A centenárium méltó megünneplése a különleges bélyeg, a Rákóczi-várban található kiállítás, ami betekintést ad a csokoládégyártás 100 esztendejébe és könyv is készül a kultikus édességről, ami 2015-ben a Nemzeti Értéktárba került.


Hegmanné Nemes Sára a Magyar Posta igazgatóságának alelnöke hangsúlyozta: nagy örömmel fogadta a felkérést, hiszen a jeles születésnap mindenki számára ismert és szerethető. A bélyegsor alapváltozata 36 ívben jelent meg, vegyesen tej- és étcsokoládé színvilágú, macskanyelv alakú öntapadós bélyegeket tartalmaz, a speciális hat bélyegképet tartalmazó kisívben lévő bélyegek pedig felületét pedig formalakkozás és csokoládé illatú szitalakk egészíti ki, amely édes illat dörzsölés után érezhető. Baticz Barnabás grafikusművész keze munkáját dicséri a bélyeg, a bélyegző, valamint a különleges boríték grafikájának megalkotása. A nyomtatást a Codex Értékpapírnyomda Zrt. végezte. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon és az azon lévő bélyegző lenyomaton centenáriumi logó található, melyet Kacsán György alkotott. Július 7-től megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a posta weboldalán.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez