Ők voltak a párizsi merénylők?

Sikerült azonosítani a három férfit, akik feltehetőleg részt vettek a párizsi merényletben. Egyikük feladta magát, de úgy tűnik, az ügy egyre bonyolódik, ugyanis állítása szerint az eset idején iskolában volt. Ezt pedig több osztálytársa is megerősítette.

Miután bejárta az internetet a három férfi fotója és leírása, a trió legfiatalabb tagja, egy 18 éves fiú feladta magát este tizenegy körül a rendőrségen. A hatóságok azzal gyanúsítják, hogy ő vezette a merénylet során az autót, de a fiú állítása szerint végig iskolában volt, amit állítólag többen meg is erősítettek iskolatársai közül, akik szerint azért jelentkezett a rendőrségen, hogy tisztázza magát. A másik két gyanúsítottról képet is tettek közzé, hogy megelőzzenek egy újabb terrorista akciót. A fenti képen Said és Chérif Kouachi látható, a rendőrség információi szerint ők lövöldöztek a párizsi Charlie Hebdo szerkesztőségében és öltek meg 12 embert. Állítólag úgy sikerült azonosítani őket, hogy a meneküléshez használt kocsit hátrahagyták, melyben megtalálták az egyikük igazolványát.
Amennyiben tényleg ők voltak az elkövetők, úgy elmondhatjuk, hogy nem ez volt az első eset, amiért a francia rendőrség felfigyelt rájuk. Chérifet még 2008-ban 18 hónap felfüggesztettre ítélték, amiért részt vett annak a szervezetnek a segítésében, amely dzsihadistákat küldött Irakba Franciaországból. A hatóságok arra kérték az embereket, hogy amennyiben bármiféle információval rendelkeznek a gyanúsítottakról, azt azonnal jelezzék a rendőrségnek. Továbbá figyelmeztették a lakosságot, hogy a két férfi nagyon veszélyes és valószínűleg fel vannak fegyverkezve.

Kép: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez