Töltsön el egy éjszakát a jéghotelben!

Soha nem zavarta a hideg? Akkor itt az idő, hogy kipróbálja a jéghotelt Japán északi szigetén, Hokkaidón.

Japánban nincs hiány különleges szállodákból. A jól ismert kapszula-szállók mellett van óriásrobot (Gundam) vagy Hello Kitty hotel, sőt vannak WC, illetve horrorszállodák, meg még sok más is. De a legújabb hotel, amely Hokkaido szigetén nyílt, egyértelműen a legmenőbb mind közül. Egy olyan helyet képzeljenek el, ami teljes egészében hóból és jégből épült, és ahol fagypont alatti hőmérsékleten lehet eltölteni az éjszakát.

A jéghotel része a jégfalunak, ami egyfajta havas vidámpark a Hoshino Resolts Tomamu üdülőközpontban. Ez igen népszerű hely mindazok számára, akik szeretnének egy kis téli kirándulást tenni. Míg a gyerekek szánkózhatnak és síelhetnek, addig a felnőttek városnézéssel múlathatják az időt. A látnivalók és programok száma szinte végtelen.

A jéghotel nem új kezdeményezés, azonban már 4 éve is van annak, hogy utoljára nyitva állt. Az épület maga egy 10 méter átmérőjű kupola, amelynek külső és belső részét is kizárólag hó és jég alkotja. Az üdülő honlapja szerint „csendes téli este tölthető el itt, mínusz 3-7 fokban”. Persze a szálloda gondoskodik arról is, hogy valamilyen szinten meleg legyen. Kapunk hálózsákot, lefekvés előtt forralt bort vagy forró almalevet kérhetünk, ébredés után pedig forró kávé vagy akár forró kukoricaleves vár minket. Ennyi. Tilos a dohányzás, vagy bármilyen fűtőeszköz, hiszen minden könnyen megolvadhat.

Amikor eljön a lefekvés ideje, a vendégeknek thermo hálózsákot és pizsamát adnak, ezek melegen tartják őket akár mínusz 30 fok alatt is. A pizsama jól jöhet, hiszen a legközelebbi mosdó gyalog közelíthető meg, két percre a szállodától. Igen, nincs fürdőszoba. Ez egy egyszobás szálloda. Továbbá nincs szobaszerviz sem, de még csak személyzet sincs, hogy figyelje, minden rendben van-e velünk. Ha bent ragadunk, vagy megfagyunk, az csak reggel derül ki.

A honlapon persze mindenkit figyelmeztetnek: „Kérjük vigyázzanak, ne igyanak túl sok alkoholt, mert attól halálra fagyhatnak.”

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez