Líbiát mostantól senki sem repüli

A Turkish Airlines volt az utolsó. De most a török légitársaság is felfüggesztette líbiai járatait. Ami azt jelenti, hogy az észak-afrikai országot a levegőben sehonnét sem lehet elérni.

A többiek már júliusban leállították a járataikat. egyedül a törökök állták a sarat. Egészen az elmúlt hétig. Aztán, ahogy a rivális fegyveres csoportok harca egyre intenzívebbé vált, ők is leálltak. A Turkish Airlines közölte, hogy az utolsó líbiai desztinációt, Miszratát is törölte a menetrendből.

A BBC szerint most helyi légitársaságok próbálják betölteni az űrt. Ők a főváros, Tripoli Mitiga repülőteréről működnek. A törökök fokozatosan vonultak ki: először Tripolit hagyták el, aztán Benghazit, később a sivatagi Sebha városát, most pedig Miszratát is.

Líbia 2011, vagyis Kadhafi elnök megbuktatása óta instabil hely. Az ország mára gyakorlatilag legalább két részre szakadt, van, ahol az Iszlám Államnak hűséget esküdött fegyveresek az urak, van, ahol az ő ellenfeleik. Két kormánya is van, de központi hatalom gyakorlatilag nincs, az egész országra jellemző a káosz. Líbia fegyveres konfliktusok és terrortámadások által sújtott hely, és vélhetően ezért nem repülik már a törökök sem.

Fotó: Wikipédia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez