Mitt Romney újra indul az elnökségért

Az amerikai belpolitikai lapok és Washington is attól volt hangos az elmúlt napokban, hogy a republikánus politikus harmadszor is megpróbálkozik az elnökválasztáson.

A Barack Obamával szemben 2012-ben alulmaradt Mitt Romney pénteken közölte egy 30 nagypénzű republikánus támogató részvételével zajlott New York-i összejövetelen, hogy “elnök akarok lenni”, és komolyan érdekli az indulás az elnökválasztáson. A Washington Post pedig egy hétfőn késő este közzétett cikkében republikánus háttéremberekre hivatkozva közölte, hogy Romney az elmúlt napokban egymás után hívogatta a republikánus pártvezetőket és donorokat és gyakorlatilag elkezdte szervezni a 2016-os kampányt.

A Postnak egy republikánus forrás kijelentette: Romney “szinte teljesen biztosan” indulni fog a 2016-os elnökválasztáson. A politikus többek mellett beszélt Paul Ryan wisconsini képviselővel, 2012-es alelnökjelöltjével is, aki után már be is jelentette, hogy mégsem indul az elnökválasztáson.

A Post információi szerint a pénteki bejelentés után egymás után jelentkeztek a gazdag republikánus támogatók, hogy készek nagy összegekkel támogatni Romney kampányát. A politikus 2012-ben egymilliárd dollárt gyűjtött össze az elnökválasztásra. Romney jelenleg leginkább a párton belüli előválasztáson kulcsfontosságúnak számító New Hampshire és Iowa államokban kezdte el felépíteni kampányszervezetét, és hétfőre már meg is nyerte magának két korábbi New Hampshire-i tanácsadóját, akik segítségével 2012-ben nagy sikert aratott.

Legnagyobb ellenfele a dolgok mostani állása szerint Jeb Bush lesz, aki szintén keményen dolgozik azon, megnyerje magának a pártvezetők valamint a nagypénzű republikánus szavazók támogatását. A Post úgy tudja, Romney azt tervezi, hogy “jobbról előzi meg” Busht, és a párt konzervatív szárnyának álláspontját fogja képviselni. Pedig a Politico azt írta, Romney kampányának fő eleme lesz a szegények megsegítése. Kiderül…

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez