Elena de Avalor: Latin hercegnővel rukkolt elő a Disney

“Fiatal, gyönyörű, szenvedélyes és őszinte” – így írta le Nancy Kanter, a Disney Junior Worldwide igazgatója a cég új rajzfilmcsillagát, a latin hercegnőt megtestesítő Elena de Avalort, akinek alakját a latin folklórból merítve álmodták meg a rajzolók.

A 16 éves latin hercegnőt a képernyőn először 2016-ban láthatják a rajongók, mivel Elena a Szófia hercegnő animációs sorozatban debütál, később pedig saját műsort is kap. A Szófia hercegnő főszereplőjének figurája egyébként azért kavart nagy vihart az USA latin-amerikai közösségeinek körében, mert a papíron szintén latin származású Szófia, tejfehér bőrével, kék szemeivel és világosbarna hajával nem túl hiteles megtestesítője az közfelfogás szerint elfogadott iberoamerikai nőalaknak.

A hibát orvosolva Elena de Avalor haja olyan mint az ében, bőre mint a fahéj, szemei pedig immár sötét barnán csillognak félreismerhetetlenül latin jegyeket tükröző arcát díszítve.

A hispán hercegnő a dominikai származású színésznő, Aimee Carrero hangján szólal meg a vásznon, további hitelességet kölcsönözve a rajzfilmhősnek.

A 16 éves lánykát megtestesítő Elena de Avalor számtalan kalandnak néz elébe, és mint jó latin népes és összetartó családjától övezve keresi az otthonába Avalor, képzeletbeli királyságába vezető utat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez