Deadmau5 mégis hordhatja az egérálarcot

Amennyiben ismeri a mainstream elektronikus zene egyik legnagyobb alakját, úgy bizonyára tisztában van azzal, hogy nem múlik el fellépés anélkül, hogy deadmau5 ne öltené fel ikonikus álarcát. Szokásával azonban komolyan felbőszítette a Mickey Mouse készítőjét, a Disney-t.

Deadmau5, igazi nevén Joel Zimmerman éppen le akarta védetni tavaly szeptemberben az Egyesült Államokban is (már több mint harminc másik országban sikerült) egyedi álarcát, mikor a Disney felkapta a fejét, és megpróbálta leállítani a procedúrát.

Szerinte ugyanis az előadó álarca „majdnem ugyanúgy néz ki, mint Micky vagy Minnie, jelentésében és általános benyomásában kísértetiesen hasonlít a Disney által létrehozott egérfülekre.”

JAPAN-ENTERTAINMENT-DISNEY-HALLOWEEN

De nem sikerült megfélemlíteni deadmu5-t, aki válaszként egy több ezer oldalas badványt nyújtott be a Disney ellen. Arra szólította föl, hogy hagyjon fel jogsértő magatartásával, nevezetesen az olyasmivel, mint hogy felhasználta korábban az ő Ghosts ’n’ Stuff című számát. Ez azonban nem vette el a kaliforniai óriáscég kedvét, állítólag nem maga a jelmez zavarja őket, hanem az annak segítségével eladásra kerülő árukból befolyó összegek.

Kilenc hónap jogi csatározás után most úgy tűnik – legalábbis a The Hollywood Reporter szerint –, hogy sikerült tisztázni a helyzetet és megegyeztek a felek. Ennek részleteiről azonban egyelőre nem sokat tudni, deadmau5 sem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban (feltehetőleg mert nem szabad beszélnie róla). Mindenesetre, ha ön rajongó, akkor nem kell aggódnia, a következő fellépésen is megcsodálhatja majd az óriási egérmaszkot.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez