Franciaország legkeresettebb nője Malajziában mecseteket látogat

Megvan Franciaország legkeresettebb nője. A párizsi kóser boltban elkövetett vérengzés elkövetőjének feleségét malajziai mecsetekben látták feltűnni.

Január 7-én két fegyveres rontott be Charlie Hebdo párizsi irodájába, és megöltek 12 embert, újságírókat, és karikaturistákat. Pénteken egy férfi, Amédy Coulibaly, miután megölt egy rendőrnőt túszokat ejtett egy párizsi kóser boltban. Ott négyen haltak meg a terrorakció során. Már akkor felmerült Hayat Boumedienne neve. Coulibaly barátnőjéről, úgy hitték jelen is volt a túszejtésnél, és csak a túszszabadító akció során menekült el. Később kiderült, ő már január másodikán elhagyta Franciaországot. A 26 éves Boumeddiene mára az egyik legfontosabb célpontja a nyomozóknak, azt állítják róla, bizonnyal már napokkal korábban tudott a támadásokról. Coulibaly (32) szoros kapcsolatban állt a Cherif és Said Kouchai testvérekkel, akik a Charlie Hebdo szerkesztőségében a mészárlást elkövették.

Társa, Boumedienne most előkerült. Malajziában tölti szabadidejét, ahol mecseteket látogat. Az egykori pénztáros, akiről nem olyan rég még bikinis képek készültek, állítólag radikalizálódott, miután találkozott Coulibaly-val. A későbbi merénylő már korábban a rendőrség  látókörébe került, zavaros ügyletei kapcsán kihallgatta a rendőrség a nőt is. Akkor azt mondta, hogy 2009-ben otthagyta a rosszul fizető pénztárosi munkát Párizsban. Miután feleségül ment Coulibaly-hoz, férjének szentelte életét.

A brit Daily Mail szerint az Boumedienne az ISIS női alakulataihoz kíván csatlakozni.

.(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez