Mugabe nagy esése (videóval)

A fotóriportereknek az összes képet meg kellett semmisítenünk, amit a 90 éves elnök kínos eséséről készítettek.

Robert Mugabe a hararei reptéren tartott győzelmi beszédet, miután megválasztották az Afrikai Unió elnökének Addisz-Abebában. A 90 éves veterán elnök azonban csúnyán elesett, amikor le akart lépni a pódiumról. Egy neve elhallgatását kérő szemtanú elmondta, hogy az elnök egy rossz lépést követően veszítette el az egyensúlyát, ezért zuhant a földre. A testőrei ezután egyből a segítségére siettek és beültették őt a luxus limuzinjába, amely azonnal elhajtott a helyszínről.

A kínos incidens után a biztonsági szolgálat emberei nem engedték el a helyszínről a fotóriportereket és arra utasították őket, hogy az elnök esését megörökítő képeket és videófelvételeket azonnal töröljék le a kameráikról. A napilapoknak pedig megtiltották, hogy beszámoljanak és megemlítsék a kínos pillantott.

1.1981896

A veterán elnököt pár napja választották meg az Afrikai Unió elnökének Addisz-Abebában. Megválasztást azonban sokan felháborítónak tartják és szerintük a 90 éves zimbabwei elnök vezetésével az afrikai kontinens még jobban elszigetelődik a külvilágtól. Mások azonban úgy vélik, hogy Mugabe személye nem sokat fog változtatni a kontinens helyzetén, mivel a szervezetnek amúgy is kicsi a súlya, illetve befolyása a nemzetközi porondon. Mugabe elnök új tisztsége pedig főként ceremoniális, a konkrét ügyeket a szervezet főtitkára, illetve a különböző biztosságok vezetői látják el. A zimbabwei elnök február 21-én ünnepli majd 91-dik születésnapját.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez