Újabb magas rangú tanácsadó távozik a Fehér Háztól

Dan Pfeiffer, az elnök egyik legközelebbi bizalmasa bejelentette, hogy lemond posztjáról. A Fehér Ház kommunikációs főtanácsadója még a 2008-as elnökválasztási kampány idején csatlakozott Barack Obama csapatához.

Pfeiffer bejelentése nem volt teljesen meglepő, mivel az elnöki ciklus ezen időszakában a stáb nagy része már a jövőbe szokott tekinteni. John Podesta is nemrég döntött a távozás mellett. Ő több mint valószínű, hogy a Clinton-kampányhoz fog csatlakozni. Pfeiffer esetében egyelőre még nem lehet tudni, mit tervez a jövőben.

Az elnök belső köreibe tartozó szakember alapjaiban reformálta meg a Fehér Ház kommunikációs szerkezetét. Ő alakította ki a közösségi médiához tartozó stratégiát, és az elsők között kezdte el használni az újabb kommunikációs csatornákat. Munkásságnak köszönhetően az adminisztráció online jelenléte folyamatosan nőtt, és egyre többen kezdték használni az „új médiát” (Twitter, Instagram stb.), hogy közvetlenül szóljanak az emberekhez.

Nagy szerepe volt Obama legfontosabb programelemeinek kivitelezésében, mint az egészségügyi reform, vagy az illegális bevándorlók helyzetének rendezése. A médiában minden kritikával szemben határozottan megvédte a kezdeményezéseket és a kormány álláspontját. Ezért ellenfelei többször szűklátókörűnek nevezték, és a szemére vetették, hogy a bírálatokra nem ad érdemi választ.

Az elnök a bejelentés után így nyilatkozott Pfeiffer távozásával kapcsolatban: „Dan az első elnökválasztási kampányom kezdetétől mellettem volt. Az évek során megmutatta kivételes szakértelmét és hihetetlen munkabírását. Mindig lehetett rá számítani, és végig hű maradt azokhoz az értékekhez, ami miatt az egészbe belefogtunk annak idején. Hozzáértésével sokak munkáját segítette a Fehér Házban, köztük az enyémet is. Egy jó ember, egy jó barát, aki nagyon fog hiányozni a csapatomból.”

Pfeiffer elmondta, hogy az elnök évértékelő beszéde utáni napon döntötte el, hogy távozik. Egy ideje már érett benne ez a lépés, és most úgy érezte a Fehér Ház pozíciója elég erős ahhoz, hogy nyugodt szívvel távozzon jelenlegi posztjáról.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez