Előkerültek a chilei focistákkal 53 éve lezuhant gép roncsai

Vannak olyan repülőgépek, amelyek sohasem kerülnek elő, és vannak olyanok, amelyeknek a felbukkanására 53 évet kell várni: hegymászók egy csoportja megtalálta a chilei Andokban annak a gépnek a darabjait, amely 1961-ben robbant fel és mind a 24 utasa életét vesztette. 

A gépen a Green Cross nevű népszerű chilei focicsapat tagjai utaztak, akik éppen egy találkozóról tértek haza, amikor gépük szerencsétlenük járt a chilei fővárostól 300  kilométerre a hegyekben. A gép darabjairól a képeket  most tették közzé, de a helyszínt nem jelölték meg: nem szeretnék, ha a rajongók zarándokhelyévé válna és ezzel az elhunytak emlékét megsértenék.

A repülőgép nyomtalan eltűnése nagy tragédia volt akkor Chilében: a családtagok fájdalma mellett az ország elveszítette legjobb focicsapatát. A játékosok az ország déli részéről tértek volna haza, miután 1-1-es eredményt értek el az Osorno csapata ellen. A focistákat két repülőgépre osztották: azon a gépen, amely felrobbant, nyolc focista utazott, közöttük Eliseo Mouriño, az argentin vendégjátékos, a csapat legnépszerűbb tagja.

150208235549_chile_team_624x351_ap

A csapat megmaradt tagjai később vállalták a visszavágót annak ellenére, hogy a játékosok fele életét vesztette: az újabb meccs azonban vereséggel végződött, az Osorno 1-0-ra nyert. A Green Cross soha nem tudta kiheverni ezt a tragédiát, és egy évvel később visszacsúszott a másodosztályba. Az életbe maradt tagok később elköltöztek Temuco városába, ahol megalapították a Deportes Temuco sportklubbot és 1984-ig működtették. Akkor véglegesen megszűnt, cask a nyitott kérdés maradt: hová lett a Douglas C-3. Most erre is megjött a válasz….

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez